Værkstedsaktiviteter i Mosehuset

Mosehuset er det kreative værksted på Houens Odde. Prøv færdighederne inden for en række håndværk og lav noget, I kan bruge på lejren eller tage med hjem og være stolte af. I Mosehuset er der masser af værktøj, og der arbejdes blandt andet med træ, læder, kokosskaller, horn og ben, uld, fedtsten og ler. Der er frivillige centermedarbejdere - houmænd - som vejleder i aktiviteterne, men ledere forventes at hjælpe spejderne med gennemførelsen.

Der er blandt andet mulighed for:

- Læderarbejde
- Træskæring i frisk birketræ
- Arbejde i horn, ben og kokosskaller
- Arbejde med uld, filt, snor og garn
- Lerarbejde og lerbrænding
- Papirfremstilling
- Lysestøbning

Tæt på Mosehuset er der er en bålplads og en primitiv ovn til madlavningsaktiviteter. Der er opskriftsmapper i Mosehuset, men lederne skal selv købe ind og afvikle aktiviteten.

Smedjen

Ved siden af Mosehuset ligger smedjen på Houens Odde. Her tilbyder vi glødende aktiviteter for spejdere på 11 år eller ældre.

Tag et stykke jern, varm det op og form det med smedehammeren til en pløk, en grydekrog eller noget andet, du har brug for. Få styr på, hvordan en jernstang bliver til et nyttigt produkt, når den bliver varmet op i essen og hamret i form på ambolten. 

Med smeltet tin kan der støbes smykker, som bagefter kan pudses med fil og sandpapir. Brug en færdig form eller lav en form med motiv fra en ring, en knap eller en mønt.