Oplev naturen på Houens Odde

Naturaktiviteter
Gå på opdagelse i naturen på og omkring Houens Odde.  Der er åbne marker, skov, vandhuller, mose og kyst, hvor der kan fanges land- og vanddyr, undersøges træer og studeres planter. Kom helt tæt på naturen med aktivitetstilbuddene. Nogle aktiviteter gennemføres i gruppen som lederstyrede aktiviteter, andre sammen med en houmand, der kan vejlede.

Blandt aktivitetstilbuddene er: 

- Fang vanddyr
- Mål træets højde
- Fiskeri med stang 
- Find dyrespor
- Lav insektsuger
- Byg fuglekasser
- Sjov med ild
- Fuglekiggeri
- Musefælder
- Naturbingo
- Skovvandring

På centret er der opstillet bistader, og i nogle lejrperioder vil det være muligt at komme tæt på bierne og lære mere om dem.

 

Scouts Go Solar
"Scouts go Solar" indeholder aktiviteter indenfor vedvarende energiformer blandt andet sol-, vind- og bølgeenergi. Aktiviteterne er for alle aldersgrupper. Eksempel: Solstråleleg for de små, Lav-din-egen-vindmølle for de større og opsæt solpaneler på din lejrplads og få lys i teltet for de største.

 

SCENES-aktiviteter
SCENES står for Scout Centers of Excellence for Nature Environment, og er et international samarbejde miljøansvarlige spejdercentre kan være en del af (læs mere om SCENES). I den forbindelse har vi udviklet en række spændende aktiviteter, hvor man samtidig bliver klogere på miljøet.