Lad eventyret folde sig ud...

Centerlejr

*** Vigtig information vedr. centerlejr 2020 og retningslinjer for COVID-19 ***

Selvom Houens Odde Spejdercenter er et sted, hvor man nemt kan komme til at drømme sig væk og glemme verden udenfor, så berører COVID-19-pandemien naturligvis også os, og særligt dette års centerlejre.

De retningslinjer, der lige nu begrænser vores muligheder i samfundet, kommer også til at præge dette års centerlejre. 

Som konsekvens af statsministerens udmelding 7. maj om genåbning af Danmark, ser vi os derfor nødsaget til at ændre på vores centerlejrkoncept, så vi fortsat kan tilbyde rammer for spejderarbejde denne sommer, samtidig med at vi sikrer overholdelse af de til enhver tid gældende retningslinjer. Det betyder, at vi har været nødsaget til at reducere antallet af frivillige Houmænd, der kan være tilstede på centret ad gangen, og den umiddelbare konsekvens i forbindelse hermed vil være, at vi ikke kan tilbyde jer det aktivitetsudbud, som vi ellers sætter stor pris på at gøre. 

Det betyder, at det vil være muligt at booke en lejrplads på Houens Odde Spejdercenter til gruppens eller enhedens sommerlejr, og vi bestræber os på at have en mindre servicestab tilstede, der sørger tømning af affaldscontainere og opfyldning af rengøringsmidler til toiletrengøring, men den enkelte gruppe eller enhed er selv ansvarlig for eget lejrprogram, aktiviteter og materialer. Det er vores håb, at der i begrænset omfang kan tilbydes aktiviteter og evt. udlånes aktivitetsmaterialer, så gruppen selv kan afvikle aktiviteten.

Forudsætningen for at lejrene kan afholdes er dog, at forsamlingsforbudet bliver hævet fra de nuværende 10 personer samt at det bliver muligt, at overnatte flere i et almindeligt patruljetelt og der dermed lettes på afstandskravene. 

Det vil være gruppens / enhedens eget ansvar at sundhedsmyndighedernes anbefalinger overholdes. 

Houens Odde sørger for at det - rent facilitetsmæssigt  - er sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde lejr. Om nødvendigt bliver der indlejet ekstra sanitetsmateriel m.v. 

Alt er dog stadig afhængende af den videre strategi for genåbningen af Danmark, og vi håber at have nogle mere konkrete rammer for dette års centerlejre umiddelbart efter 8. juni. 


Vi håber, at det på denne måde bliver muligt at tilbyde jer et ophold på Houens Odde og I vil holde øje med vores hjemmeside og Facebookside for mere information i starten af juni.

Vi ved, at informationerne i øjeblikket kan synes forvirrende, men vi gør vores bedste for at sikre, at der - i en eller anden form - kan afholdes lejre på Houens Odde denne sommer, og håber på jeres forståelse.

Med mange spejderhilsner og ønsket om en god sommer,


Medarbejdere og frivillige Houmænd på

Houens Odde Internationale Spejdercenter

 

Selve centerlejrene

Når du tilmelder din gruppe en af centerlejrene på Houens Odde, garanterer vi en uge fyldt med store oplevelser på Danmarks måske smukkeste center. 
Vi indlogerer vores centerlejr-gæster på vores velholdte lejrpladser, der alle sammen ligger i lysninger i skoven. Mange af dem har udsigt til Kolding Fjord og der er aldrig langt til vores toilet- og badehuse, der ligger fordelt over hele centerområdet.

Når I ankommer, står vores store stab af frivillige Houmænd klar til at tage imod. Vi tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter for spejdere i alle aldre. Aktiviteter, I kan deltage i som én samlet gruppe eller inddelt efter alder. Det er op til jer.  

I løbet af centerlejren er der også en række fællesaktiviteter, hvor I kan møde de andre grupper, der er på lejr samtidig med jer. Blandt andet daglige flaghejsninger, tilbud om at deltage i fælles-lejrbål, andagter, natløb og tilbud om at deltage i hele eller halve fælles aktivitetsdage. 

For deltagerne på centerlejren har vi indrettet en butik til indkøb af dagligvarer, og der er en slikbod, som har åbent et par gange om dagen. 

I 2020 afholdes der centerlejr i ugerne 27, 28, 29 og 30 og du kan allerede nu tilmelde din gruppe til den uge I gerne vil af sted. Du vil modtage information om endelig justering af deltagerantal et par måneder før lejren starter.

Uge 31 vil være en international lejruge, hvor vi forventer deltagere fra hele verden.


Tilmelding centerlejr 

I menuen herunder finder du alle de praktiske informationer, du skal bruge før og under en centerlejr hos os. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på det emne, du vil vide mere om. 

 

 

 

NYT!  Funky Monkey Park Kolding til spejderpris!

Som deltager på centerlejr på Houens Odde Spejdercenter, har du mulighed for at booke aktiviteter i Funkey Monky Park Kolding til reduceret pris. Specialprisen er 199 pr. spejder.

Du kan læse mere om Funky Monkey Park her https://funkymonkeypark.dk/kolding/ 

 

Bookingen skal I som gruppe selv foretage, og det foregår ved at trykke på knappen herunder (nyt vindue åbner):

Funky Monky Park - Book Nu!

Praktisk information

Ankomst og afgang

Når I ankommer til Houens Odde, tager lejrlederen imod ved den store indgangsportal i skoven. Hvis I kommer udenfor den almindelige ankomsttid, henvender I jer i Ideværkstedet, hvor I melder jeres ankomst og får anvist jeres lejrplads.

Der er altid ankomst lørdag fra klokken 14.00. 

Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at transportere materiel og bagage helt ud til jeres lejrplads i egen bil eller bus. Vi har to store parkeringspladser, hvor alt skal læsses om og køres det sidste stykke vej gennem skoven på vores traktor.

Spejderne skal forvente at bære deres egen bagage det sidste stykke.  
Hvis I har lejet bus, er det ikke muligt at køre den helt ned til Aktivitetscenteret. Alle busser skal parkeres på Stensgården. Ring til lejrlederen, når I ankommer til centeret. Så aftaler I, hvordan I kommer bedst på plads. 

Sådan kommer du til Houens Odde


Afrejse
Når I forlader Houens Odde igen, skal der ryddes op på lejrpladsen og området skal tjekkes efter af lejrlederen. Når oprydningen er godkendt, må I forlade Odden. 

Afgang sker senest lørdag klokken 12.  

Aktivitetstilbud

Når du tilmelder din gruppe en centerlejr hos os, har du mulighed for at ønske forskellige aktiviteter, som din gruppe gerne vil prøve i løbet af ugen. 

Du kan læse om vores mange forskellige tilbud under aktiviteter her på hjemmesiden. De spænder bredt fra håndarbejde over klatring til sejlsport og natur-spil.

Læs om aktiviteterne

Vær opmærksom på, at det ikke er alle aktiviteter, der udbydes alle uger. Vi lægger vægt på, at der skal være uddannede instruktører tilstede på aktiviteterne. Hvis vi ikke har de rette kompetencer i staben, forbeholder vi os retten til at aflyse udvalgte aktiviteter. 

 

 

Fællesaktiviteter

På en typisk centerlejruge vil der blive tilbudt en række fællesaktiviteter til alle grupper. 

Det kan bl.a. være:

- Åbningslejrbål
- Afslutningslejrbål
- Hel eller halv fællesdag med aktiviteter ud fra et tema
- Natløb for små spejdere
- Natløb for store spejdere
- Lederhygge
- Andagt
- Daglige flaghejsninger ved A-centeret

Der er ikke krav om deltagelse, men fællesaktiviteterne er en god måde at møde de andre spejdergrupper på lejren.

Hike & udflugter

Hvis I har lyst til at udforske området omkring Houens Odde på en hike, er der masser af spændende muligheder. Blandt andet i Koldings centrum, der ligger indenfor vandreafstand. 

Ideværkstedet kan hjælpe med forslag til målet for turen, og de hjælper også gerne med forslag til overnatningssteder i lokalområdet. 

Lejrplads

Spejdergrupper på centerlejr på Houens Odde bor på en lejrplads, omgivet af skov, fjord og åbne naturområder. Store grupper har oftest deres egen lejrplads, mens små grupper kan bo flere sammen på en stor lejrplads.

Hver lejrplads er indrettet med fast bålsted. Der suppleres med ekstra bålsteder, hvis der er flere grupper på pladsen. Der må af hensyn til naturen på Houens Odde ikke graves på lejrpladserne.
Alle konstruktioner skal derfor kunne stå ovenpå jorden - og alle grupper får udleveret en spildevandstønde, der benyttes som fedtfælde. 

Der er rafter til rådighed til pionerarbejde på alle lejrpladser. 
Brænde hentes i stakkene ved Aktivitetscentret.

Der er vandposter med koldt vand ved toilethusene og flere steder i skovområdet. 

Biler skal parkeres på de markerede parkeringspladser. Det er ikke muligt at køre ind til lejrpladserne. I stedet tilbyder centerstaben at transportere tung bagage med traktor.

 

 

Vigtige bygninger

Mosehuset
Mosehuset er Houens Oddes kreative værksted. Huset er fyldt med materialer og redskaber til blandt andet filtning, læderarbejde og smedeaktiviteter.
Du kommer til Mosehuset via en sti fra grusvejen mellem Aktivitetscetret og Gilwellhytterne. 

Værkstedet
Værkstedet er de frivillige centermedarbejdere - houmændenes - arbejdsområde. Men det er også i værkstedet, grupperne kan låne en trillebør til transport af brænde eller tovværk og andet udstyr, de mangler. 

Naturværkstedet
Naturværkstedets materialer opbevares på Aktivitetscentret. Her henter grupperne kasser med udstyr til aktiviteterne, og her skal udstyret afleveres igen efter brug.

Tutten
Tutten er en af bygningerne på Aktivitetscentret. Den er indrettet med borde og brikse og bruges under centerlejrene som et opholds- og hyggerum for lejrdeltagerne. 

I Tutten findes der spil, der frit kan lånes. 

Det er i Tutten, I kan hente dagens post, og der er mulighed for opladning af mobiltelefoner - medbring gerne en ladekasse til det.

Ideværkstedet
I Ideværkstedet planlægges fællesaktiviteter og gruppernes egne aktiviteter. Ideværkstedet findes på Aktivitetscentret, og her er der også førstehjælpsudstyr, ligesom du kan låne aktivitetsmaterialer, hikekort og andre fornødenheder. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, står Houmændene i Ideværkstedet klar til at hjælpe dig.

Bådebroen
Langt de fleste sejlaktiviteter foregår fra bådebroen neden for Aktivitetscentret.
Af hensyn til sikkerheden må man kun færdes på bådebroen, når man er iført redningsvest, og det er ikke tilladt at bade fra bådebroen. 

 

 

Mad og indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder:

Spar: 2,5 km – Nr. Bjertvej 72, 6000 Kolding

Aldi: 4 km – Lyshøj Alle 6, 6000 Kolding

Rema1000: 4,5 km - Gefionvej 12, 6000 Kolding

Super Brugsen: 5 km - Adelvej 7, 7000 Fredericia

Netto: 6 km - Petersbjerggård 6B, 6000 Kolding

Fakta: 7 km - Adelvej 63, 7000 Fredericia

 

Slikboden

Under centerlejrene indrettes der en bod med slik, is, sodavand og Houens Odde-merchandise på Aktivitetscentret. 
Slikboden har typisk åbent to gange om dagen - efter frokost og efter aftensmaden.


Kølefaciliteter
Der findes et kølerum bag Slikboden, hvor I som gruppe har mulighed for at opbevare jeres kølevarer. Det er gruppernes ansvar at holde rummet rent. Der bliver hængt en rengøringsliste på døren, hvorpå I kan se den rengøringsansvarlige gruppe for de enkelte dage. 

Leje af materiel

Det er muligt i begrænset omfang at leje telte og patruljeudstyr på Houens Odde. 

Hvis I ønsker at leje udstyr, så skriv det i kommentarfeltet på tilmeldingen. Kontakt centerkontoret for priser på houensodde-@-houensodde.dk. 

Affaldssortering

Houens Odde Spejdercenter er et scenes-center - et spejdercenter med særligt fokus på miljøet. Derfor sorterer vi vores affald.
Vi har via valget af renovationsfirma sikret os, at det affald, der bliver afhentet hos os, ikke bare bliver blandet sammen i den sidste ende.

På første ledermøde vil der blive orienteret om affaldssystemet.

Der må ikke graves på lejrpladserne - og derfor udleveres der en spildevandstønde til hver gruppe, som gør det ud for fedtfælde.

Regler på centeret

På Houens Odde Spejdercenter har vi få, men vigtige regler, som vi beder jer følge:

  • Houens Odde Spejdercenter lægger stor vægt på naturbeskyttelse. Vi opfordrer brugerne til at værne om bevoksningen, specielt beplantninger, randbevoksning, skrænter og træernes bark. Undlad at smide papir og andet.

  • Det er ikke tilladt at grave i skoven på Houens Odde, da skovbunden ikke kan holde til det.

  • Tag hensyn til naboerne. Vi henstiller til, at brugerne ikke færdes på andres pladser, medmindre det er aftalt lederne imellem. Al færdsel foregår på anlagte veje og stier.

  • Der er ro på alle lejrpladser og i området mellem kl. 23.00 og kl. 07.00.

  • Kørsel med private biler skal indskrænkes til et absolut minimum og må kun foregå på kystvejen, ikke på skovvejene.

  • Parkering foregår på de afmærkede pladser. Det er ikke tilladt at medbringe campingvogne på lejrpladserne i skoven.

  • Af hensyn til det rige dyreliv i området henstiller vi til, at hunde ikke medtages - hunde på besøg skal altid føres i snor.

  • Vi kræver, at alle bærer redningsvest ved al aktivitet på vandet og på bådebroen. Det gælder dog ikke ved badning, som skal foregå fra tømmerflådepladsen.

  • Kidholmene, de to små øer ud for spidsen af Houens Odde, er fredede og må kun besøges i perioden 15. juli - 1. april (uden for fuglenes yngletid). Højst af otte personer må besøge øerne ad gangen og kun efter aftale med centret.

Tilmelding og Betaling

Her kan du tilmelde din enhed til Centerlejr på Houens Odde Internationale Spejdercenter. Aktivitetstilmeldingen vil åbne i maj måned, og du vil modtage en mail med beskrivelse af fremgangsmåde og et link til tilmelding. 

Når aktivitetstilmeldingen åbner, skal du huske at booke aktiviteter for hver af dine enheder eller aldersgruppe, hvis de ønsker forskellige typer aktiviteter. Når du har sendt tilmeldingen ved at trykke "ok", vil du modtage en bekræftelse på mail. Sidste frist for aktivitetstilmelding vil være medio juni.

Når du har sendt din aktivitetstilmelding, vil du modtage en oversigt over dine ønsker. Det er ikke sikkert, at vi kan imødekomme alle ønsker om tidspunkter, men vi vil forsøge at lægge en ugeplan, så alle bliver tilfredse.

Tilmeld her

Betaling
Prisen er 65,- kr. pr. deltager pr. dag. Prisen er inklusiv de aktiviteter, I deltager i. Hvis I deltager i fællesspisning, vil der dog være en mindre merbetaling. 

Efter lejren vil du modtage en faktura på det samlede beløb fra deltagerbetalingen og evt. fællesspisning.

I Provianten betales med kontokort og kontanter.

Huskeliste

Til lejretablering medbringer I selv snor eller tovværk, telte samt almindeligt trops- og patruljeudstyr. En form for samlingstelt på lejrpladsen vil være en god ide, da alle ikke kan være indendøre på en gang i forbindelse med regnvejr.

Hvis I har mulighed for det, kan det være en god ide at medbringe en trækvogn til at hente brænde og vand og eventuelt en rist til bålet. Derudover er det en rigtig god ide at medbringe vanddunke.

Houens Odde har en fin koloni af myg, så vi anbefaler, at I medbringer myggespray og noget kløestillende. 

I samme kategori findes der også flåter i skoven, så en flåttang er heller ikke dum at have i bagagen. 

I skal også selv medbringe en førstehjælpskasse med det mest nødvendige som plaster og lignende. I tilfælde af større skader råder Houens Odde Spejdercenter over det fornødne førstehjælpsmateriel.