Frivillig på Houens Odde

De frivillige på Houens Odde Spejdercenter

 

Houmænd

Houmænd (M/K) er de frivillige medarbejdere på Houens Odde Spejdercenter, som gennem hele året sørger for at udvikle og afholde arrangementer for spejdere fra Danmark og resten af verden.
Det er også Houmænd, der hvert forår og efterår sørger for, at centeret klargøres til henholdsvis sommer og vinter. Der er arbejdsopgaver i alle genrer. Så uanset om du er bedst til aktiviteter og leg, god med værktøj eller kan håndtere et regneark, så er der opgaver, der passer til dig.

Houmænd kommer fra hele Danmark og findes i alle aldre. Hvis du er 16 år eller derover og spejder, så har du mulighed for at blive houmand. Vi har lavet en webside, der fortæller præcis, hvordan man bliver houmand.

If you can dream it, we can do it

På Houens Odde kan alt, i princippet, lade sig gøre. I fællesskabet af houmænd kan vi skabe oplevelser for spejdere i alle aldre. Uanset hvor stort du tør tænke, kan det sikkert lade sig gøre at prøve det af på Houens Odde. Vi er Nordeuropas største spejder-eksperimentarium.

Hvad får jeg ud af det?

Som Houmand får du selv store oplevelser. Der er nemlig rig mulighed for at lære nyt og prøve kræfter med alle former for udfordringer – både praktiske, ledelses- og udviklingsmæssige – så du konstant udvikler dig selv og andre. Det handler bare om, hvad du har lyst til at prøve kræfter med – og om at gøre det, du brænder for.

 

Internationale volontører

På Houens Odde har vi hele året internationale volontører. De bor på på Houens Odde sammen med stedets Giv-et-år-spejdere (GEÅ’er). De internationale volontører kommer bl.a. til Houens Odde gennem det EU støttende program: European Solidarity Corps. Dette program er et tilbud til unge mellem 18 og 30 år, om at tilbringe 2-12 måneder i udlandet og udføre frivilligt arbejde.

Volontørerne indgår i det daglige arbejde på Houens Odde, og er også med til at lave spejderarrangementer. Volontørerne er ikke nødvendigvis spejdere derhjemme, men en del af de volontører vi har haft på Houens Odde, er også spejdere.

På Houens Odde har vi haft volontører fra det meste af verden, og der vil i centerlejrene være mulighed for at møde dem, der er på centeret.

Vil du selv ud og være volontør? Houens Odde Spejdercenter sender også danske unge mellem 18 og 30 år ud i Europa som volontør. Kunne dette være noget for dig? Så kontakt Houens Odde for mere information eller søg efter projekter på dette link:

European Solidarity Corps Projects

 

Spejdervolontør i udlandet

Houens Odde Spejdercenter er en del af det internationale spejdercenter netværk:
European Scout Voluntary Programmet. Dette program giver unge spejdere mellem 18 og 30 år mulighed for at komme ud og være korttidsvolontør på forskellige spejdercentre i Europa.

Du kan læse mere om programmet og finde de spejdercentre, der er en del af programmet her: http://rovernet.eu/site/european-scout-voluntary-programme/

Husk at melde det til KFUM-spejderne i Danmark hvis du deltager i dette program.