Houens Odde er Naturpark Lillebælt Partner

Naturpark Lillebælt-partner

Houens Odde Spejdercenter er en del af Naturpark Lillebælt partnerprogrammet.

På Houens Odde har vi i mange år været engageret i naturformidling, og med vores placering lige ud i Kolding Fjord, ligger vi ret centralt placeret i Lillebælt-området. Derfor var det helt naturligt for os, at blive officielle partnere.

Houens har før den officielle intrædelse som partner, haft et samarbejde med med Naturparken omkring udvikling af aktiviteter. Sammen har vi skabt Naturpark Lillebælt Spejdermærket, som er en aktivitetsrække med fokus på naturen i og omkring lillebælt, som spejdere og andre interesserede, kan udføre – og efterfølgende modtage et spejdermærke, som bevis for at have gennemført aktiviteterne.

For at passe på naturen, skal vi kende den

Naturpark Lillebæls formål og vision om at vi “sammen skaber vi et hav af oplevelser, som giver os lyst til at passe på og forbedre Lillebælt” – passer utroligt godt i spejdernes ønske om, at efterlade verden en lille smule bedre end vi fandt den. 

Samtidig er naturuddannelse og naturoplevelser for både børn, unge og voksne, en helt naturlig del af spejderarbejdet – og en helt essentiel del af Houens Odde Spejdercenter. 

På Houens Odde ønsker vi at give vores mange tusinde årlige besøgende fra ind- og udland, et godt kendskab til den marine naturpark Lillebælt, til livet i bæltet og til naturen omkring. Det gør vi gennem spændende spejderaktiviteter og engageret naturformidling.

Også skoler og institutioner har glæde af de naturaktiviteter, der er muligt at fordybe sig på Houens Odde. På den måde breder vi naturdannelse ud til mere end spejderne.

Houens Odde har i mange år også aktivt brugt fjorden til sejlads i både meginjoller, kajakker, kanoer og en stor tømmerflåde. I kombination med dette, introduceres børn, unge og voksne også til den fantastiske natur, som Lillebælt gemmer på.

 

Partner

Læs mere om Naturpark Lillebælt her